Informace o studiu - Barman - Sommelier


Typ studia: tříletý obor, ukončený závěrečnou zkouškou
Forma studia: denní
Certifikace: výuční list (možno přímo pokračovat v nástavbovém studiu)

Vstupní předpoklady žáků: úspěšné absolvování 9. ročníku ZŠ
bez jednotných přijímacích zkoušek
bez prospěchových omezení



Možnosti uplatnění absolventa:

- Pracovník koktejlových i klasických barů, vináren a vinoték
- Pracovník firem, zabývajících se dovozem a prodejem nápojů
- Specialista na barmanství, sommelierství a nápojářství v hotelech a restauracích
- Číšník nebo kuchař v hotelech, restauracích a dalších provozovnách (součástí je vyučení v odbornosti kuchař – číšník)
- Samostatný podnikatel v oblasti poskytování gastronomických služeb
- Návazné studium na nástavbě a poté i na vyšší odborné či vysoké škole


Chcete-li se na střední škole věnovat předmětům jako barmanství, sommelierství, nauka o nápojích, technika obsluhy, speciální barmanství a sommelierství, výživa a příprava pokrmů, nebo nepovinnému předmětu barmanský free style, je pro vás OBOR BARMAN - SOMMELIER ten pravý!

KÓD OBORU: 65 - 51 - H / 01